14 OKTOBER 2017 – Lieren, zagen en strooisel verwijderen in het Bikbergerbos

Zaterdag 14 oktober gaan we op het IJzeren veld in het Bikbergerbos met lier en zaag aan het werk om Amerikaanse eik en Amerikaanse vogelkers terug te dringen. Negen jaar geleden, op 1 november 2008, geleden hebben we op dezelfde locatie gewerkt.
Zie ons archief 1 november 2008 »»

Het IJzeren veld
Het IJzeren Veld is een afwisselend gebied met akkers en bospercelen. In 2008 heeft Nardinclant Landschapsbeheer gewerkt in een perceel met aangeplante Oostenrijkse dennen en Amerikaanse eiken.
Een groot deel van de Amerikaanse eiken is toen afgezet. Deze zijn inmiddels weer flink doorgegroeid. In datzelfde perceel zijn een aantal dennen omgetrokken. Doel was meer licht op de bodem te krijgen om zodoende verjonging van o.a. Berk en Lijsterbes mogelijk te maken. Dat blijkt na bijna 10 jaar zeker te zijn gelukt. Bijkomend effect van de omgetrokken bomen is dat er meer dekking is voor de fauna. De omhoog gekomen wortelkluit zorgt voor de nodige variatie in het bodemmilieu.

NB !! Kledingadvies: STEVIGE BROEK i.v.m. BRAMEN

Afspreektijd: de werkdag begint om 9.30 en eindigt om 15.30 uur

Afspreekpunt:  de Langerhuizerweg recht tegenover een parkeerplaats in Huizen,
te bereiken via de Crailose weg, voorbij de Trappenberg, 1e weg links.
Zie de gemarkeerde plek op Googlemaps!

Werkzaamheden: terugzetten van Amerikaanse eik en Amerikaanse vogelkers en omlieren van dennen om meer structuur in het bos te creeëren.

afspreekpunt
Routeplanner Google Maps »»

Werkdagen beginnen om 9:30 uur en eindigen om 15:30 uur. Voor soep en koffie wordt gezorgd.
Neem wel zelf brood mee.
Voor meer inlichtingen: www.nardinclant.nl of bel Tanja 06-28151125 of Jan 06-53714842